Huge food diary

Ležím v posteli až po krk zabalená do deky. Tak napůl spokojená. Ještě před chvílí mi hrozně kručelo v břiše a v těhlech chvílích už jsem hrozně líná si jít něco uvařit, protože vím, že to bude dlouho trvat a já mám prostě hlad teď a tady. Místo toho, abych se teda nějak plnohodnotně zasytila, tak jsem popadla zeleně zářivý obal od Tatranky a asi za 20 sekund ji zhltla. Teď už jsem zase moc líná na to, abych se zvedla z vyhřáté postýlky a šla si udělat něco lepšího (naprostá klasika u mě). A takhle je to s mým vařením celkem často a možná i proto je tu dneska tenhle článek, protože za poslední dobu jsem nasbírala celkem dost fotek z kaváran a dalších podniků, kam chodím utišit svůj hlad a žízeň. Samozřejmě se s Vámi ale podělím i o ty vzácné chvíle, kdy jsme se s Mildou dokopali k tomu, abychom si něco uvařili doma:) Tak jdem na to!

Proč začínat zlehka, když můžeme začínat rovnou s nejlepší snídaní, co jsem v poslední době měla. Cacao je opravdu přeborník na snídaně a tahle Acai bowl je naprosto výtečná. Nejdřív jsem měla celkem problém ji sníst a říkala jsem si, jak budu celý den najedená, ale nakonec jsem už asi po hodině měla zase hlad :D:) Co si rádi v Cacau dáváte vy? Určitě tam nejsem naposledy (hlavně kvůli skvělé lokalitě v centru) a tak potřebuju nějaké tipy, co všechno ještě ozkoušet.
Moje oblíbené Bistro proti proudu prostě vajíčka umí a proto si je tam dávám na všechny možné způsoby. Nejradši mám ale asi omelety.
Tenhle skvělý brunch jsme si dělali minulý víkend, když u nás byla mamka s taťkou a Olím. Mám moc ráda víkendové snídání s celou rodinou. Je to takový hezký začátek víkendu a zároveň pěkné shrnutí celého týdne. Víc takových sobotních rán :)
S Evičkou už jsme měly pěkně dlouho chuť na burger, tak jsme zašly do Holešovického bistra Lovely day, které je kousek od zastávky Dělnická. Prostředí je hrozně útulné a obsluha moc milá. A burger? Nenadchnul, neurazil.

Moje a Deny oblíbené místo je jednoznačně fotogenická kavárna Cathedral Café v Týnský. Pokud se tam chystáte ale na jídlo, připravte se, že si trošku připlatíte.

Jedna z těch chvil, kdy se nám zrovna chtělo celkem vařit, byla asi dva týdny zpátky. Někde na facebooku na videu jsem viděla recept na domácí stripsy a tak jsme sesbírali "co dům dal" a udělali si je taky. Pro příště už víme, že je nebudeme obalovat v pálivých nachos a ještě předtím je obalovat ve spoustě koření. Bylo to až moc chutí najednou, ale i tak jsme si výborně pochutnali.
Jedno z jídel, které mě naučil jíst až Milda a teď ho naprosto miluju. Tenhle byl zrovna vynikající a byli jsme na něm u nás na Černém mostě v Hokejce, což je restauraci na úrovni centra a jsem moc ráda, že tady u nás něco takového je.

Zapomenutý čas - skvělý podnik na Vinohradech na polední menu, takže pokud tam někde blízko pracujete, určitě to tam někdy ozkoušejte.
O Waf-waf jsem psala ve svém posledním příspěvku na instagramu, tak určitě koukněte.
Každý (including me) byl hrozně nadšený z toho, že u nás konečně bude Vapiano. Já jsem tam byla už dvakrát a nějak extra odvařená z toho teda nejsem. Při poslední návštěvu jsem stála 30 minut frontu na špagety, takže tenhle koncept "fast foodu" vyjde v rychlosti i v ceně podobně jako normální italská restaurace a ještě si při čekání pěkně postojíte. Co ale teda na tomhle podniku naprosto miluju, jsou kromě designu jejich úžasný limonády (a nejlepší je ta červená dole na fotce).



Liberecká Mikyna!
Na to jaký jsme s Mildou lenoši, tak si taky moc rádi dopřáváme dobrý jídlo, takže tyhle obložené talíře si děláme celkem často :)
Pokud sháníte levný running sushi, tak ve Fénixu na Vysočanský ho mají jenom za 238,-. Sedět se tam dá ale jenom na baru, což mě trochu vadí, ale nic co by se nedalo vydržet. A co se týče výběru, tak je to takový průměr, řekla bych :)
Osobně moc maso nejím (až na tataráček teda), ale jednou za čás prostě dostanu chuť na řízky, okurku a pivo. #tonenímocblogerský #jsmejenlidi


Za nejpříjemnější místo tohohle článku vyhlašuju jednoznačně malou kavárnu v Holešovicích Twenty7. Na rozdíl od sesterské kavárny Phill's corner, je tady rychlá a milá obsluha a příjemná tichá atmosféra. Výběr snídaní je perfektní a jídlo bylo moc dobré :)




Je tu snad ještě někdo, kdo nebyl ve Spižírně 1902 a nevyfotil si tu jejich slavnou zeď?:D Já tam byla na limče a za mě takový lepší průměr, znám daleko lepší a útulnější kavárny:)

A na závěr ještě jeden tataráček (s mícháním mám zatím celkem problém:D).

A jaké jsou Vaše oblíbené podniky v Praze? Hoďte mi sem tipy na nějaké klidné místo, kde se dá dobře najíst :)

You May Also Like

7 comments

  1. Mňam! <3 Všechny ty fotky jsou k nakousnutí :D

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky z nich mám hlad, když si to tak zpětně prohlížím :D:))

      Vymazat
  2. Okej, právě jsme dostala strašný hlad! Díky :D
    Jdu teda něco ukuchtit :D.

    Káča
    https://kacahanova.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
  3. Fotky jsou totálně boží a úplně mi děláš chutě! Já teda moc na kuchtění nejsem, ale možná si doma nechám říct :D :) Krása!

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam! Vše vypadá skvěle :) Ještě předtím, než jsem se na tenhle článek podívala, tak jsem se měla najíst :D
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. Wooow, toho tu je! :) Už jsme u Tebe takto laděný článek četla a moc se mi líbí! :) Je v něm spousta tipů a fotky vypadají skvěle! :) Musím tedy říct, že já tak často do podniků nechodím, často mi to přijde jako škoda peněz protože mi často nechutná... Ve Vapianu jsem byla dvakrát, poprvé mě nadchla pizza, ale podruhé už to nebylo nic moc a navíc ten koncept je celkem dost zvláštní! :D
    Další podniky si můžeš přečíst zde:
    Vyzkoušela jsem za vás 5 podniků v Praze. Které, podle mě, stojí za navštívení a které mě nechaly chladnou? vol 2.
    Vyzkoušela jsem za vás 5 podniků v Praze. Které, podle mě, stojí za navštívení a které mě nechaly chladnou? vol 1.

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)