Photo diary: November 2017



Když už zima, tak aspoň prosinec! Tohle si říkám snad každý rok :) Konečně je tu prosinec a s ním i vánoční atmosféra, která bude provázet celý můj článek příští měsíc. Teď se ale vrátíme trochu v čase a já Vám ukážu, jaký byl můj listopad.

Je 1. advent a já sedím v kuchyni, ochutnávám první perníčky a sepisuji všechny svoje zážitky za uplynulý měsíc. Na to, že mi přijde, že jsem celý měsíc akorát ve škole, v práci nebo doma, tak se pak nestačím divit, kolik jsem toho vlastně stihla. Tak to pojďme probrat u jednotlivých fotek :)

Mám novou oblíbenou kavárnu - Twenty7 v Holešovicích a mám ji daleko radši než její sesterskou kavárnu Phill's corner, kde je celkem nepříjemná a pomalá obsluha.
Tahle kytička byla pro moji nejmilejší maminku k narozeninám ode mě a Mildy :)
Článek: 10 tipů, jak se efektivně učím cizí jazyky
Jednu listopadovou sobotu jsme si s Mildou udělali krásnou procházku po Praze - navštívili jsme památník 17. listopadu na Národní třídě a prošli se až na Hrad, odkud je krásný výhled na celou Prahu. Celou procházku jsme pak zakončili v naší oblíbené vietnamské restauraci na závitkách a Milda na polívce Pho.
Už poměrně dlouho sháním nějaký červený svetr a pořád ne a ne najít ten pravej. Tenhle k němu už měl ale hodně blizoučko :)
Už jenom měsíc do zkouškového a tak se občas snažím zase najet na učící režim, aby pro mě pak ten přechod nebyl tak těžký, ale zatím jde opravdu ztuha :D

Přijde mi, že když se potká blogerka s blogerkou, vždycky si mají o čem povídat :D Tady jsme s Káťou navštívily Spižírnu, nafotily nějaké fotky a suprově si popovídaly :)

Ještě jednou z kavárny Twenty7, tentokrát s Evčou :)
Článek: 8 věcí, které bych si přála vědět, než jsem šla studovat práva

Na tomhle výborným burgeru (který byl v poledním menu i s hranolkama jen za 129,-) jsme byly s Evčou v Bistru lovely day v Holešovicích - bistro je opravdu malinké, o to je tam ale příjemnější atmosféra a taky moc milá obsluha.

V listopadu jsme taky uskutečnili náš dlouho plánovaný výlet do Vídně. Ještě naštěstí nebyly vánoční trhy, takže ani lidí nebylo tolik. Chytli jsme poměrně (na listopad) dobré počasí a chvilkama dokonce svítilo i sluníčko :) Článek je tady.





Poslední dobou často trávím víkendové večery doma. Uděláme si obložený talíř, k tomu popcorn a zahrajeme si nějakou stolní hru. Je to opravdu fajn způsob strávení večera a hlavně Vám druhý den není špatně (když to nepřeženete s vínem :D).
Jeden z mých nejoblíbenějších státních svátků, ikdyž poslední dobou jsem kvůli němu dost na rozpacích a často zklamaná, hlavně lidma. Jsem ráda, že je pořád dost těch, co ho slaví a že uznávají hodnoty, za které se tenkrát bojovalo. Bylo by fajn, kdyby takových lidí bylo víc a kdyby si vážili toho, že můžou žít ve svobodném státě. Ale bohužel, některým je i tohle stále málo...






Knižní tip. Poměrně často mi někdo na instagramu píše, jakou knihu bych jim doporučila, co jsem v poslední době četla a co mě zaujalo. Jsem ráda, že si všímáte toho, že teď poměrně hodně čtu a neskutečně mě to baví a naplňuje. Není horšího dne, než když nemám čas přečíst si pár stránek. Ráda bych Vám doporučila knihu Útěk z tábora 14. Předem upozorňuji, že je spíše pro drsné povahy a taky že se osoba, o které kniha je, přiznala k tomu, že si některé pasáže vymyslela (ono celkově je dost těžké ověřit věrohodnost výpovědí lidí, co utíkají ze Severní Korey, protože o tom, jak to tam funguje, nevíme téměř vůbec nic). Knížka je o klukovi, který se narodil v pracovním táboře v Severní Korey a žil (jestli se dá tohle slovo vůbec použít) tam až do svých 26 let, kdy odtamtud utekl. Hrůzy, které tam zažíval, jsou pro nás jenom těžko pochopitelné a možná, že by si je měli přečíst hlavně ti, kterým je život v demokratickém státě pořád málo. 

Za listopad jsme s Mildou navštívili 3 koncerty. Skoro víc jak za celý můj život :D První byl koncert Michala Davida, kterého sice moc nemusím jako člověka, ale jeho písničky jsou legendární a vždycky si je ráda zazpívám. Navíc měl poměrně zajímavé hosty, takže jsme si celý večer bezvadně užili (jen to vstávání nebylo nic moc). Následoval koncert Marka Ztraceného, od kterého jsem sice neznala tolik písniček, ale měl to hezky udělané, takže i tak jsem si koncert užila (navíc tam vystoupil Kája s písničkou Být stále mlád a to prostě chceš slyšet naživo!). Koncertovou šňůru jsme zakončili na Těžkým Pokondru, což pro nás oba byla taková vzpomínka na dětství, kdy jsme tyhle písničky dost poslouchali. Navíc měli celou show tak vtipně sebestředně udělanou, že si to člověk prostě musel užít, ikdyž nechtěl :D:)
Jeden pátek jsme místo na pivo zašli na vodnici do Woodhouse lounge baru na Ovocném trhu. Bohužel jsem z návštěvy byla dost zklamaná, protože i přesto, že jsme měli rezervaci, nás servírka po 2 hodinách vyhodila s tím, že rezervace je časově omezená (což nám nikdo dopředu neřekl) a ještě to bylo zrovna ve chvíli, kdy jsme si objednali nové pití, které jsme si navíc nemohli vypít nikde jinde, protože všude bylo plno. Škoda tohohle přístupu, stačilo se zmínit slovem, aby s tím člověk počítal, jinak jsou prostory moc krásné a vodnice je výborná. A druhá půlka obsluhy byla moc milá :)



Narozeniny měl v listopadu kromě Mildy a mamky i můj brácha Olí. Koupila jsem mu lístky do Národního divadla na představení Modrý pták, ve kterém jsme jako malí hráli hlavní role v rámci divadelního kroužku v Mladé Boleslavi. Prostory Stavovského divadla jsou nádherné a vůbec všechno je tam vyladěné do detailu - moc se nám tam oboum líbilo.
U mě na instagramu probíhá vůbec první SOUTĚŽ o tyhle tablety Mindflow, které mají pomáhat udržet pozornost. Víc se k tomu dozvíte u mě na instagramu a ještě máte dva dny, abyste se do soutěže zapojili :) Lidí je zatím poměrně málo, takže šance vysoké!


You May Also Like

10 comments

  1. Já se do Vídně chystám ve čtvrtek, tak jsem zvědavá, jaké počasí se vyčasí nám :)

    https://elisminarova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. mala si super mesiac ! :) teším sa na ďalší ;)

    Viki Ceglédyová

    OdpovědětVymazat
  3. Ja by som do Viedne rada šla práve na vianočné trhy, no už niekoľko rokov vždy ostane len pri pláne, a to to máme z Bratislavy zhruba hodinku cesty :D

    NITA
    NEW POST

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkné fotky..Opravdu jsi měla skvělý měsíc!

    OdpovědětVymazat
  5. Aspoň už vím, o které knížky si napsat Ježíškovi💋

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)