Photo diary: June 2017


Ťuk, ťuk! Kdo je? Červenec!

Ale ještě než necháme červenec vstoupit našimi dveřmi, ráda bych ještě na chvilku zůstala u června a u všeho, co jsem za ten měsíc stihla zažít (protože život je o zážitcích a ne o tom, co si koupíme na sebe a já už tohle začínám konečně chápat!). Přestože jsem až do 28.6. měla zkouškový (já vím, už jsem s tím hrozně otravná, ale nebojte, teď zase až v lednu), tak jsem toho stihla zažít poměrně dost, protože nejlepší odpočinek pro můj mozek mezi zkouškama byla nějaká aktivita nebo výlet - ležení doma u televize mě akorát ještě víc ubíjelo.


Vždycky těch pár dní před zkouškou jsem nesla dost těžce, ale jakmile se za mnou zavřely dveře učebny a já věděla, že to mám, tak začal čas odměňování, vysedávání u piva a aperolu a krásný pocit volnosti. To se za červen opakovala asi třikrát - zoufalství, úleva, zoufalství, ... Jo a taky jsem snědla dost Nutelly - tímto děkuju výrobcům a omlouvám se všem, kteří bojují za nepoužívání palmového oleje, jinak to bohužel nešlo.








Abyste to pochopili - já vůbec nejsem šatová. Nejradši mám džínový šortky nebo roztrhaný rifle, v tom se cítím nejlíp. Okolnosti si ale občas vyžadují, abych i já byla slušněji oblečená, takže hon na šaty musel dřív nebo později přijít. Když už jsem sehnala ty, ve kterých jsem se dokonce cítila příjemně, tak si je prostě musela koupit každá holka v Praze. Bezvaaa. 





Samosběr jahod - s tímhle nápadem přišel Milda a já docela koukala, co ho to napadlo. Nicméně, to byl skvěle strávený čas, naprosto uvolňující (hlavně mysli, protože tělo mě po tom dost bolelo) a taky netradiční. Ještě k tomu jsme pak měli celý týden co jíst, takže jahody teď zase dlouho nechceme vidět :D :)




Pokud se rádi koupete někde v přírodě, určitě Vám doporučuju Lom Homolák (soud Lomu Velká Amerika) - je sice dost pravděpodobné, že se tam odřete o ty kameny, ale koupání je tam bezvadný :)


Teď přes léto jsem na Delmartu hrozně závislá a nejde moc mi nejde si ho odpírat :))



S čím je pro mě spojen červen už pěkných pár let, to je Votvírák. Jediný festival, na který jezdím opravdu pravidelně a vždycky si to hrozně užiju. Letos byla sice docela zima a taky kapely letos nebyly tak nabitý jako dřív, ale i tak jsem se skvěle bavila a přístí rok pojedu určitě znovu.

Jo a tohle je Papouch, seznamte se.







S Deny jsme si řekly, že by bylo fajn zajít taky někdy za kulturou a tak jsme se rozhodly, že se půjdeme podívat na studentské práce do Akademie výtvarných umění. Kromě zajímavého umění ze všech možných oblastí, se naše pozornost nejvíce upírala na pořádný nepořádek, flašky od víno a od piva a lidi sedící (div ne ležící) na zemi. Ti umělci jsou stejně zvláštní... :)



Co bych chtěla dělat v létě častěji, jsou určitě pikniky. Miluju tu pohodovou atmosféru, kdy se sedí v přírodě, povídáte si, smějete se a k tomu ještě jíte dobré jídlo a pití. No co Vám chybí?:)


Jelikož tu dlouho nebyl žádný foodie tip článek, tak Vám chci doporučit skvělý podnik na snídaně - Bistro proti proudu v Karlíně :)


Pokud se chystáte do Aqualandu Moravia, mám pro Vás 3 tipy (a určitě jeďte, je to tam super): 1. Lístky kupte předem na eshopu - je to levnější, 2. pokuste se tam jet mimo víkend, jinak budete akorát stát fronty a poslouchat všude děti, jak brečí, protože je logicky fronty moc neba, 3. vyhlídněte si počasí na venkovní koupání, protože ta část, která se nechází venku, je opravdu bezvadná.







Tak a já se jdu ještě rychle dopřipravit a dneska odjíždím do Boleslavi, protože má taťka oslavu a to si nesmím nechat ujít :)) Tak se mějte krásně, užívejte tohohle jarního počasí (protože jsme si ty bomber bundičky nekupovaly jen tak, že) a dejte mi vědět, jaké plány máte na prázdniny :)

You May Also Like

6 comments

Těším se na všechny Vaše komentáře :)