Cestovní deníček: Poprvé v Berlíně II. část


Druhý den jsem začaly obrovskou hotelovou snídaní, což byla jedna z věcí, na kterou jsem se opravdu moc těšila, protože jsem #breakfastlover, ale taky jsem #verylazy, takže asi tak :D Plné energie jsme se (tentokrát už na jistotu, protože jsme celý večer strávily vyhledáváním spojů) metrem vydaly na naší první dnešní zastávku - East side gallery.

Pokud bych Vám mohla doporučit nějaké místo, která stojí za to vidět v Berlíně, pak je to právě East side gallery - zeď, na které jsou různé karikatury, nápisy a další malůvky. Některé jsou vtipné, jiné zase k zamyšlení, ale určitě si každý najde to svoje. Navíc je za zdí taková Berlínská náplavka, takže můžete i posedět, odpočinout si a načerpat sílu na další památky.

Dalším bodem programu byl Checkpoint Charlie, který je hodně turisticky oblíbený a taky to na místě tak vypadá - fronta lidí, kteří čekají, až se tam budou moct vyfotit. Takže podívat se, udělat si fotku a stačilo. Ale chápu, že z historického hlediska je to určitě zajímavé místo a jelikož je i poblíž centra, tak určitě stojí za to tam zajít.

Začalo se zatahovat a cestou na ulici Unter den Linden, která mi trochu připomínala Václavák, začalo šíleně pršet. Už před cestou jsem Aničce říkala, aby vzala deštník, protože mě ho nedávno ukradli. Když Anička z batohu vytáhla dětský deštník, pod který se sotva vešla jedna osoba, nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet :D Naštěstí už jsme byly kousek od Alexandrplatz, kde byl cíl naší dnešní výpravy - Primark! Oproti Drážďanům byl menší, ale o to přelidněnější, ještě když venku pršelo. Samozřejmě jsme si ale každá něco vybrala a spokojeně si šly sednout do mekáče. Pršet ale stále nepřestávalo a my už se pomalu musely vydat k hotelu, kde jsme nechaly batohy a potom na autobusové nádraží. Rozhodly jsme, že to k metru přeběhneme. Déšť byl ale tak silný, že se mi moje papírová taška z Primarku roztrhla, věci vypadaly a pak jsem to celou dobu nesla zčásti v náruči, zčásti ve svém mini baťůžku a zčásti v Aničky batohu - bezva :D Naštěstí jsem to všechno v pořádku dopravila domů a nikde nic neztratila :)

Byli jste někdy v Berlíně? Jak se Vám tam líbilo?:)













You May Also Like

4 comments

  1. Super fotky :) Do Berlínu by som sa chcela ísť veľmi pozrieť!

    OdpovědětVymazat
  2. Já v Berlíně zatím nebyla, ale až tam jednou pojedu, tak East side gallery určitě nevynechám. :)

    BY CORRA

    OdpovědětVymazat
  3. Berlín je jedním z mých vysněných míst, které bych chtěla navštívit.. ♥ Moc krásné fotky :)

    GIVEAWAYAnother Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Wau krásne fotky :) vždy som sa chcela ísť pozrieť do Berlína :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)