Outfit: Karlovy Vary


Dneska tu pro Vás mám outfit, který jsem si vzala na filmový festival v Karlových Varech, o kterém jsem Vám psala už tady. Zvolila jsem jednoduchý, ale zároveň elegantní overal v barvě, kterou jsem si teď moc oblíbila, k tomu svůj oblíbený klobouk, boty na klínku (nejpohodlnější, co mám a stejně už to bylo ke konci utrpení!) a malou černou kabelku. Doplnila jsem to o zlatý náhrdelník a náramek z deltimo.com, který je s mým oblíbeným mramorovým vzorem. Krátce, stručně a jasně, protože co víc psát o tom, co jsem měla na sobě? Radši koukněte na fotky a přečtěte si můj názor na jedno téma, které je teď v našem blogovém světě celkem aktuální:)






K čemu bych se ráda vyjádřila (protože je to teď prej děsně cool se k tomu vyjádřit a tak nechci zůstavat pozadu:D) je aktuální česká blogová scéna. Čím dál více blogerek začíná vyznávat takzvaný "minimalismus" a distancují se od materialismu. To je moc fajn a určitě si myslím, že je to dobré rozhodnutí. S tímhle asi přišla Marťa z TheBlondieverse (nebo alespoň je první, u které jsem se k tomuhle názoru dostala) a dokonce o tom napsala knížku, kterou sice ještě nemám dočtenou, ale už teď jsem z ní hrozně nadšená a strašně moc mě inspiruje.

Poslední dobou se ale minimalismus šíří i u dalších blogerek, které dokonce začínají kritizovat to, co doposud samy dělaly a co bylo celým obsahem jejich blogu (a většinou i nadále bude) - produkty zadarmo, pozvánky na různé společenské akce, ...Ale proč? Mně osobně nepřijde na těchto věcech nic špatného. Když se blogerce nějaký produkt líbí, má šanci ho dostat zadarmo a vyzkoušet, tak proč ne? Je to oboustranně výhodné - firmy z toho mají propagaci, blogerka si to ozkouší a pokud o tom pak napíše i upřímný názor, tak z toho vlastně máme něco i my, no ne? Není to přece vůbec špatné, pokud to nedojde do takového bodu, že blogerka bere opravdu všechno a potom všechno vychválí - ale to se většinou stává u méně známých blogů, kde jsou blogerky vděčné za každou spolupráci. To samé platí i o pozvánkách na akci - proč odmítat pozvání např. do Karlových Varů (aby to bylo hezky tématické, když už tu máme ten outfit), když máte možnost něco nového poznat, někam se podívat, s někým se seznámit? Všechny nové zážitky (ať už pozitivní či negativní) Vám něco dají, něco Vás naučí, inspirují Vás. Vaše čtenářky určitě ocení reporty z takových akcích (a to si myslím, že nemluvím jenom za sebe). Tak proč i nám nedopřát ten pohled na hezká místa po celém světe, kam máte možnost se podívat? Každý ocení nějakou inspiraci a tipy, kam se vydat a nebo se prostě jenom rády podíváme na hezké fotky z různých míst. A kdo říká, že ne, kecá, jen si vzpomeňte, kolik času denně trávíte na Pinterestu nebo Weheartit.

 Takže abych tenhle názor nějak uzavřela - minimalismus je fajn (je dobré se ho držet třeba v módě - o tom zase ale v jiném článku), ale pište o tom, o čem Vás psát baví a neřiďte se tím, co si ostatní pomyslí a co Vám napíší pod článek za komentáře, pamatujte si, že většinou stejně akorát závidí, že máte příležitost, kterou oni nemají.

Je to Váš blog, Váš prostor se k něčemu vyjádřit, neřiďte se ostatními, i kdybyste si svůj blog měla psát jenom pro sebe a mělo Vám to dělat radost, tak to dělejte!


Jaký na tohle máte názor vy?:)



Jo a dostala jsem vynadáno, že tu není zmínka o skvělým fotografovi, takže všechny tyhle fotky fotil můj přítel a měl se mnou ohromnou trpělivost!:D Děkuju!

My outfit:

H&M overal
Lindex hat
Zara handbag
Deltimo bracelet
Humanic shoes
Tally Weijl necklace

You May Also Like

5 comments

  1. Wow, skvělý článek. Nemůžu jinak než s tebou souhlasit. Minimalismus je v určitých věcech fajn, sama jsem teď dočetla knížku od Marti a jsem z ní nadšená, ale zase si myslím, že nic se nemá přehánět. A pokud chceme nějakou spolupráci přijmout, tak na tom nevidím nic moc špatného. Nakonec je to naše rozhodnutí, náš blog, kde můžeme psát, o čem my chceme a je jen na ostatních, jestli si naše články přečtou nebo ne. Samozřejmě je strašně moc fajn, když si v komentářích přečtu, že se někomu můj blog líbí, ale nevím, asi je pro mě hlavnější, že blog baví mě, že mě blog naplňuje a hrozně mě to baví, a to, že to baví i ostatní je super, mám z toho nesmírnou radost, ale kdyby to přestalo bavit mě, tak s blogem skončím.. Teď si vůbec nejsem jistá, jestli jsem to napsala tak, jak jsem to i myslela, ale doufám, že jsi mě pochopila :)

    News | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pochopila Domi a naprosto s Tebou souhlasím :) jinak knížka od Marti je super, co?:)

      Vymazat
    2. To je! ♥ Vůbec jsem se od ní nemohla odtrhnout a přečetla ji za jedno odpoledne :D Ale myslím si, že si ji budu muset přečíst ještě nejmíň jednou, abych všechny ty úžasný a inspirativní myšlenky vstřebala :)

      Vymazat
  2. Súhlasím s tebou. Popravde ma to niekedy "nahnevá", ale keď sa nad tým potom zamyslím, tak mi z toho vyjde presne to čo si napísala. Dnes sa už z blogerstva stala práca a viem, že aj v iných zamestnaniach vám firma niečo dá zadarmo alebo máte určite výhody, tak prečo to kritizovať v prípade blogeriek?!

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherný outfit, knihu od Marti jsem přečetla za jedno dopoledne v práci... :D O:-), ale mě se tak moc nechtělo pracovat, když jsem se z křestu knihy vrátila hodně pozdě (nebo spíš hodně brzy ráno) :D

    Jinak skrz to, co se teď děje v blogovém světe se asi ani vyjadřovat nebudu, už je mi trošku protivné, jak se to najednou všude řeší. Myslím si, že si každý může dělat co chce (v rámci možností) a pokud má někdo zájem o spolupráce, tak ať je klidně má :) Když vlastně zas o tolik nejde. Spíš je mi protivné, když spolupráce nejsou přiznané, jsou zatajové... a nebo mi přijde vtipné, když např. o PLH je veřejně známo, jak téměř nepije alkohol a nyní jsem jí viděla dělat reklamu na pivo v časopise :D ASi by měl dělat každý takovou reklamu, spolupráci, aby mu to čtenáři mohli věřit :)

    OdpovědětVymazat

Těším se na všechny Vaše komentáře :)